Taxime-tristi

Mi-e drag sa ma plimb cu taxiul. In primul rand pentru ca sunt comod si n-am motivatie sa-mi depasesc conditia de putoare ca sa conduc masina proprie, in al doilea rand pentru ca-mi place berea si stau departe (si sunt putoare, pe jos nu-mi place sa ma fofilez); da’ cel mai mult imi place cu taxiul pentru parfumul ala de socializare pe care nu-l gasesti nicaieri altundeva; taximetristii astia sunt o specie aparte, au ritmul lor propriu si traiesc in lumea lor, unde se strang in grupuri “la cafea” si filozofeala la nemurirea gandacilor de bucatarie intr-un mod asa de eficient, ca au tot timpul desaga plina.

Orice cursa iei, maria sa soferul se simte dator sa contribuie la elevatia ta culturala si se lanseaza in explicatii despre viata: cum e aia, cum e aialalta, de ce asa si pe dincolo. Ca tu esti mic si prost, si norocul tau ca te-ai urcat la el in masina sa te lumineze, ca altfel tot mic si prost ramaneai si iroseai aiurea spatiu public cand ieseai afara in zilele cu soare, ca faceai umbra pamantului degeaba.

Distractiv la culme e daca te mânca’n cur sa te contrazici cu ei: ai parte de cel mai la zi exemplu de logica mioritica (in sensu’ ca e “de la stana”, desi fac un deserviciu donatoarelor de lana, ar trebui spus “de la coada vacii”). Nici antenistii nu dau dovada de asa o imaginatie cand vine vorba sa-si sustina convingerile, ceea ce nu e de mirare totusi, pentru ca si in politica (precum si in orice altceva) marii conducatori de masini catre nicaieri au cele mai versate pareri. Si eu care credeam ca numa eu sunt frumos, destept si modest (deh, mi-a zis mama ca sunt special), ma simt neviot sa le dau acolada.

@parinti: nu mai tocati banii aiurea pe scoli si maculatura, trimiteti-va odraslele cu taxiul!

 

QED

About Justin Case

frumos, destept si modest; sunt un gentleman, ce plm.